Τι μπορεί να σημαίνει ένας κινητήρας EcoBoost 1.0L σε μια Formula Ford;

Η Ford είχε παρουσιάσει την Formula Ford στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο 2011 και τώρα ανακοίνωσε ότι με οδηγό τον Nick Tandy, γύρισε στο Nürburgring Nordschleife σε 7 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Η μέση ωριαία ταχύτητα του ήταν 169 χλμ/ώρα και πέτυχε τον 11ο ταχύτερο γύρο στη Πράσινη Κόλαση, κάνοντας το να είναι κατά πολύ ταχύτερο από τα Ferrari Enzo, Pagani Zonda και Lamborghini Aventador.

Μηχανικά φορά τον 1.00αρη Ecoboost κινητήρα ο οποίος αποδίδει 205 άλογα. Το μονοθέσιο μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο αφού διαθέτει καλύμματα τροχών, φωτιστικά σώματα μπροστά πίσω, φλας, καθρέπτες και κόρνα.  Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 255,5 χλμ/ώρα.

Ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος πωλήσεων και Marketing της Ford Europe, δήλωσε:

"Θέλαμε να αποδείξουμε ότι το μέγεθος δεν έχει σημασία, δείχνοντας στον κόσμο το πόσο έχουμε αναπτύξει τον 1.000άρη Ecoboost κινητήρα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να νικάς τα καλύτερα supercars στο Nordschleife την ώρα που χρησιμοποιείς πολύ λιγότερο καύσιμο;"

FORMULA PAZAROPOULOSFORMULA PAZAROPOULOS BACKFORMULA PAZAROPOULOS FRONTFORMULA PAZAROPOULOS RACINGFORMULA PAZAROPOULOS RACING 2FORMULA PAZAROPOULOS FRONT RACING

 

Προσφορες

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?