Εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη σχεδίαση με στυλ, μέσα κι έξω. Ασυμβίβαστες επιδόσεις με αμείωτη αποδοτικότητα. Μια εντυπωσιακή λίστα από έξυπνες λειτουργίες, συστήματα και τεχνολογίες. Όλα αυτά μαζί με κάθε πρακτικότητα, ευελιξία και χρηστικότητα που ονειρευόσασταν.

Εάν βλέπετε δυνατότητες εκεί που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια, τότε σίγουρα θα δείτε τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει το νέο Ford Kuga.


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Μεγαλύτερη διασκέδαση. Λιγότερες κινήσεις στο τιμόνι.

Το Σύστημα Αναπροσαρμοζόμενης Υποβοήθησης είναι μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει άνετη οδήγηση κάθε στιγμή, κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμη και κατά τη στάθμευση.

Σε χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά τους ελιγμούς σε ένα χώρο στάθμευσης, απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού. Σε υψηλότερες ταχύτητες, τίθεται αυτόματα σε ένα πιο συμβατικό σύστημα διεύθυνσης, για να προσφέρει άνετη και σίγουρη ανταπόκριση.

Υπάρχει επίσης λειτουργία Sport. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, κάνει την οδήγηση σε δρόμους με στροφές πιο ευχάριστη, καθώς απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού.

Τεχνολογία που μπορείτε να ελέγχετε με τη φωνή σας

Το Ford SYNC 2 σας επιτρέπει να μένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό, χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8".

Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε μια λίστα τοπικών εστιατορίων αναφέροντας απλά τη λέξη "I'm hungry"* ή με πρόσβαση στον Οδηγό Michelin, που σας βοηθά στην επιλογή και την κράτησή σας. * Το SYNC 2 δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα.

Η σύνδεση Wi-Fi είναι διαθέσιμη μέσω σημείων πρόσβασης, με ένα μόντεμ USB. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.


Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Ένα έξυπνο Σύστημα Τετρακίνησης (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η έξυπνη τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ' απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα για ασφαλή και άνετη οδήγηση.


Προβολείς που σας βοηθούν να βλέπετε στις στροφές

Οι προβολείς Ford Dynamic LED προσφέρουν προσαρμοστικό φωτισμό και δεν είναι απλά εντυπωσιακοί, είναι και έξυπνοι. Μία σειρά από LED προσφέρουν ακριβή φωτισμό και το έντονο φυσικό φως τους προσφέρει εξαιρετικό φωτισμό. Περιλαμβάνονται επίσης φώτα ημέρας. Οι λωρίδες ένδειξης στροφής LED αντικαθιστούν τα παραδοσιακά "αλάρμ", ανάβοντας διαδοχικά για υψηλή ορατότητα από τους άλλους οδηγούς. Επιπλέον, ο προβολέας μεγάλης σκάλας που δεν θαμπώνει προσαρμόζεται αυτόματα, μεγιστοποιώντας την ορατότητα χωρίς να "τυφλώνει" τους άλλους οδηγούς. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτοί οι νέοι προβολείς/φώτα ακολουθούν επίσης την πορεία στον δρόμο, βοηθώντας να βλέπετε πιο καθαρά όταν οδηγείτε στις στροφές.


Βλέπει τι κατευθύνεται προς εσάς και από τις δύο πλευρές

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στην πρόσοψη του ολοκαίνουργιου Ford Edge προβάλλει μια διπλή εικόνα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς από κάθε πλευρά. Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία είναι ανεκτίμητη όταν βγαίνετε από ένα στενό χώρο στάθμευσης ή σε ένα δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, όπου παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο σας.


Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος ορίου ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο ταχύτητας.


Ηλεκτρική πίσω πόρτα με λειτουργία hands- free.

Όταν εχετε τα χερια σας φορτωμενα, είστε φορτωμένοι και το ολοκαίνουργιο Edge σάς εντοπίσει σε κοντινή απόσταση χάρη στο μπρελόκ κλειδιών σας KeyFree, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να κουνήσετε το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και η πόρτα του χώρου αποσκευών σας θα ανοιγοκλείσει αυτόματα.

Μπορείτε, επίσης, να ελέγξετε την πίσω πόρτα με το μπρελόκ κλειδιών σας ή με τα κουμπιά που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπορείτε να διακόψετε την ενέργεια ανοίγματος οποιαδήποτε στιγμή και η πίσω πόρτα θα σταματήσει.


Στάθμευση χωρίς άγχος

Με συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών, το Active Park Assist κάνει περισσότερα από το να σας κατευθύνει απλώς σε χώρους παράλληλης στάθμευσης. Με το σύστημα Park Out Assist, σας βοηθά και στην αποχώρηση από αυτούς. Το σύστημα Perpendicular Parking μπορεί να ανιχνεύσει αν υπάρχει χώρος για το αυτοκίνητό σας και να στρίψει αυτόματα το τιμόνι σας. Το σύστημα Side Parking Aid σας προειδοποιεί επίσης για οποιαδήποτε κατακόρυφα εμπόδια.


Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Με τους αισθητήρες στάθμευσης μπορείτε να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν εντοπίσουν ένα αντικείμενο, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενισχύεται όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε αυτό.


Σας ζεσταίνουν και σας δροσίζουν

Επιλέξτε δερμάτινα καθίσματα (στάνταρ στα μοντέλα Sport και Titanium) και αμφότερα τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού θερμαίνονται ή ψύχονται για να μεγιστοποιήσουν την άνεσή σας. Ομοίως, οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να απολαύσουν θερμαινόμενα καθίσματα. Ενώ σε περίπτωση που είστε ο οδηγός, οι πολύ κρύες ημέρες γίνονται πολύ πιο ήπιες χάρη στο θερμαινόμενο τιμόνι.


Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει τόσο στη δική σας προστασία σας όσο και των γύρω σας

Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection ανιχνεύει πεζούς (και μεγάλα αντικείμενα) στο δρόμο μπροστά σας ή άτομα που μπορεί να βρεθούν στην πορεία του οχήματος και σας προειδοποιεί για την παρουσία τους. Σε περίπτωση που δεν αντιδράσετε, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Αυτή η πρωτοποριακή νέα τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να μειωθεί ο βαθμός σοβαρότητας των ατυχημάτων, και σε ορισμένες περιπτώσεις, για να αποφευχθεί τελείως η μετωπική σύγκρουση, λειτουργώντας σε ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα.


Εξαιρετική προστασία για τους πίσω επιβάτες σας

Τα δύο πίσω εξωτερικά καθίσματα μπορούν να κάνουν χρήση ενός μοναδικού χαρακτηριστικού ασφαλείας της Ford: μια φουσκωτή πίσω ζώνη ασφαλείας. Στην περίπτωση σύγκρουσης, οι ζώνες φουσκώνουν και διοχετεύουν την ισχύ της σύγκρουσης σε μια περιοχή του σώματος πέντε φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις συμβατικές ζώνες ασφαλείας.

Μειώνοντας την πίεση στο στήθος και ελέγχοντας καλύτερα την κίνηση του κεφαλιού και λαιμού, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τεχνολογία που μπορείτε να ελέγχετε με τη φωνή σας

Με το Ford SYNC 3 μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8''.

Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε μια λίστα τοπικών εστιατορίων αναφέροντας απλά τη λέξη "I'm hungry" ή με πρόσβαση στον Οδηγό Michelin, που σας βοηθά στην επιλογή και κράτησή σας. (*Σημείωση: οι φωνητικές εντολές δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα)

Η σύνδεση Wi-Fi είναι διαθέσιμη μέσω σημείων πρόσβασης, με ένα μόντεμ USB. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Στάθμευση και αποχώρηση χωρίς άγχος

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών, το Active Park Assist κάνει περισσότερα από το να σας κατευθύνει απλώς σε χώρους στάθμευσης. Με το σύστημα Park Out Assist, σας βοηθά και στην αποχώρηση από αυτούς.

Το σύστημα παράλληλης και κάθετης στάθμευσης εντοπίζει έναν κατάλληλο χώρο καθώς οδηγείτε. Στη συνέχεια οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο χώρο, ενώ εσείς πατάτε απλά γκάζι και φρένο και αλλάζετε ταχύτητες (ακολουθώντας τις σαφείς και απλές οδηγίες στην οθόνη, και τα ηχητικά σήματα).

Για να αποφεύγετε τις συγκρούσεις σε χαμηλές ταχύτητες, το Ford Kuga φρενάρει αντί για σας

Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα Active City Stop μπορείτε να αποφύγετε ή να μετριάσετε τις συγκρούσεις σε συνθήκες κίνησης με χαμηλές ταχύτητες ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει απότομο φρενάρισμα ή στάση του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.