Αναπροσαρμοζόμενη υποβοήθηση τιμονιού

Αυτή η νέα τεχνολογία επιτρέπει άνετη οδήγηση κάθε στιγμή και κάτω από κάθε συνθήκη, ακόμη και κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος. Είναι σχεδιασμένη να αναπροσαρμόζει τον βαθμό στροφής του τιμονιού ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Σε χαμηλότερες ταχύτητες, μια μικρή στροφή του τιμονιού μεταφράζεται σε μεγάλη στροφή των εμπρός τροχών, για εύκολο παράλληλο παρκάρισμα. Στις υψηλότερες ταχύτητες, απαιτείται μεγαλύτερη στροφή του τιμονιού για μικρότερη στροφή των εμπρός τροχών, ενισχύοντας έτσι την ευστάθεια και την ομαλότητα της κίνησης.

Διατίθεται επίσης η επιλογή Sport. Όταν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, η οδήγηση σε δρόμους με στροφές γίνεται πιο άνετη, καθώς απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού.

Τεχνολογία που ελέγχετε με τη φωνή σας

Το Ford SYNC 2 σας επιτρέπει να μένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό εντός του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8".

Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε μια λίστα τοπικών εστιατορίων αναφέροντας απλά “I am hungry” (ή σε οποιαδήποτε από τις 9 γλώσσες που υποστηρίζει το Ford Sync στις φωνητικές εντολές)" ή με πρόσβαση στον Οδηγό Michelin, που σας βοηθά στην επιλογή και κράτησή σας.

Η σύνδεση Wi-Fi είναι διαθέσιμη μέσω σημείων πρόσβασης, με ένα μόντεμ USB. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Σιγουριά ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες

Ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η έξυπνη τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ' απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα για ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Βλέπει τι κατευθύνεται προς εσάς και από τις δύο πλευρές

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στην πρόσοψη του νέου Edge προβάλλει μια διπλή εικόνα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς από κάθε πλευρά. Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία είναι ανεκτίμητη όταν βγαίνετε από ένα στενό χώρο στάθμευσης ή σε ένα δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, όπου παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο σας.

Οι καθρέφτες βλέπουν αυτό που δεν βλέπετε εσείς

Το Σύστημα Πληροφόρησης Τυφλού Σημείου (BLIS) μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάζετε λωρίδες με μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στους αισθητήρες ραντάρ που σαρώνουν τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του οχήματός σας. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ένα όχημα που δεν βλέπετε, ενεργοποιείται ένα πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει.

Με αυτό το σύστημα θα μπορείτε να ακούτε τις σκέψεις σας

Ο ενεργός έλεγχος θορύβου έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει κάθε ανεπιθύμητο θόρυβο εντός της καμπίνας.

Τα μικρόφωνα ανιχνεύουν και μετρούν συγκεκριμένα ηχητικά κύματα. Ενώ μια μονάδα ελέγχου μπορεί να διαχωρίζει τους ήχους που θέλετε να ακούτε, όπως μια συνομιλία και τη μουσική, από τους ανεπιθύμητους ήχους.

Το σύστημα τότε δημιουργεί "λευκό θόρυβο" που δεν ακούγεται, ώστε να ακυρώσει κάθε ανεπιθύμητο θόρυβο και να σας χαρίσει μια πραγματική αίσθηση ηρεμίας ενώ οδηγείτε.

Ηλεκτρική πίσω πόρτα με λειτουργία hands- free.

Όταν εχετε τα χερια σας φορτωμενα, είστε φορτωμένοι και το ολοκαίνουργιο Edge σάς εντοπίσει σε κοντινή απόσταση χάρη στο μπρελόκ κλειδιών σας KeyFree, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να κουνήσετε το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και η πόρτα του χώρου αποσκευών σας θα ανοιγοκλείσει αυτόματα.

Μπορείτε, επίσης, να ελέγξετε την πίσω πόρτα με το μπρελόκ κλειδιών σας ή με τα κουμπιά που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπορείτε να διακόψετε την ενέργεια ανοίγματος οποιαδήποτε στιγμή και η πίσω πόρτα θα σταματήσει.

Στάθμευση χωρίς άγχος

Με συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών, το Active Park Assist κάνει περισσότερα από το να σας κατευθύνει απλώς σε χώρους παράλληλης στάθμευσης. Με το σύστημα Park Out Assist, σας βοηθά και στην αποχώρηση από αυτούς. Το σύστημα Perpendicular Parking μπορεί να ανιχνεύσει αν υπάρχει χώρος για το αυτοκίνητό σας και να στρίψει αυτόματα το τιμόνι σας. Το σύστημα Side Parking Aid σας προειδοποιεί επίσης για οποιαδήποτε κατακόρυφα εμπόδια.

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Με τους αισθητήρες στάθμευσης μπορείτε να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν εντοπίσουν ένα αντικείμενο, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενισχύεται όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε αυτό.

Σας ζεσταίνουν και σας δροσίζουν

Επιλέξτε δερμάτινα καθίσματα (στάνταρ στα μοντέλα Sport και Titanium) και αμφότερα τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού θερμαίνονται ή ψύχονται για να μεγιστοποιήσουν την άνεσή σας. Ομοίως, οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να απολαύσουν θερμαινόμενα καθίσματα. Ενώ σε περίπτωση που είστε ο οδηγός, οι πολύ κρύες ημέρες γίνονται πολύ πιο ήπιες χάρη στο θερμαινόμενο τιμόνι.

Ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει τόσο στη δική σας προστασία σας όσο και των γύρω σας

Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection ανιχνεύει πεζούς (και μεγάλα αντικείμενα) στο δρόμο μπροστά σας ή άτομα που μπορεί να βρεθούν στην πορεία του οχήματος και σας προειδοποιεί για την παρουσία τους. Σε περίπτωση που δεν αντιδράσετε, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Αυτή η πρωτοποριακή νέα τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να μειωθεί ο βαθμός σοβαρότητας των ατυχημάτων, και σε ορισμένες περιπτώσεις, για να αποφευχθεί τελείως η μετωπική σύγκρουση, λειτουργώντας σε ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα.

Εξαιρετική προστασία για τους πίσω επιβάτες σας

Τα δύο πίσω εξωτερικά καθίσματα μπορούν να κάνουν χρήση ενός μοναδικού χαρακτηριστικού ασφαλείας της Ford: μια φουσκωτή πίσω ζώνη ασφαλείας. Στην περίπτωση σύγκρουσης, οι ζώνες φουσκώνουν και διοχετεύουν την ισχύ της σύγκρουσης σε μια περιοχή του σώματος πέντε φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις συμβατικές ζώνες ασφαλείας.

Μειώνοντας την πίεση στο στήθος και ελέγχοντας καλύτερα την κίνηση του κεφαλιού και λαιμού, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού.