Αναζητώντας το απόλυτο σε επίπεδο οδηγικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, το νέο Ford Fiesta προσφέρεται στις μοναδικές εκδόσεις RED & BLACK, οι οποίες κινούνται από μία ακόμα πιο δυνατή έκδοση του 1.000άρη EcoBoost κινητήρα, απόδοσης 140 ίππων!

Νέα έκδοση που συναρπάζει

Ενισχύοντας το σπορτίφ ταμπεραμέντο του καταξιωμένου μοντέλου της, η Ford λανσάρει δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις του δυναμικού Fiesta. Κοινός παρανομαστής για τα νέα Fiesta RED και Fiesta BLACK είναι ο… πουσαρισμένος στους 140 ίππους 1.000άρης EcoBoost κινητήρας, ο οποίος έως τώρα απέδιδε 100 ή 125 ίππους.

Τα ισχυρότερα Fiesta 1.0L όλων των εποχών

O γνωστός 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.000άρης της Ford διαθέτει αλλαγές στον εναλλακτή θερμότητας (intercooler), στο σύστημα turbo, στη ρύθμιση των βαλβίδων καθώς και στον προγραμματισμό του γκαζιού με αποτέλεσμα οι 140 ίπποι του να εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 9,0 δλ. και τελική ταχύτητα της τάξης των 201 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 104 gr για κάθε χιλιόμετρο και τη μέση κατανάλωση, με τη σειρά της, να περιορίζεται κατά μέσο όρο στα 4,5 λιτ./100 χλμ.

Έντονες χρωματικές αντιθέσεις

Πέρα από τον τομέα των μηχανικών μερών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιλογές στην αισθητική τους. Έτσι, οι εν λόγω εκδόσεις είναι διαθέσιμες σε δύο εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων (Race Red και Panther Black), με την οροφή, το περίγραμμα της μάσκας και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών να είναι –σε κάθε έκδοση- βαμμένα στο αντίθετο χρώμα. Από εκεί και πέρα, αλλαγές υπάρχουν στη σχεδίαση των προφυλακτήρων τόσο εμπρός όσο και πίσω, στην τοποθέτηση μιας πιο επιθετικής αεροτομής στην κορυφή της πίσω πόρτας, στα πιο τονισμένα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς και στις εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος διαμέτρου 16 ή 17 ιντσών. Στο εσωτερικό ευδιάκριτες είναι οι σπορτίφ πινελιές στο τιμόνι, με επένδυση μαύρου δέρματος, στα καθίσματα καθώς και στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων.